T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / YAKUTİYE - Hilalkent 125.Yıl İmam Hatip Ortaokulu

Hilalkent 125.Yıl İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
0 (442) 502 10 32
Belgegeçer
0 (442) 502 10 32
WEB
https://hilalkent125yiliho.meb.k12.tr
Adres
KURTULUŞ MAH. ŞEHİT SELAMİ ASLAN SK. NO: 32 YAKUTİYE / ERZURUM
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır. .
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve dini değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.
Başarılar
Karate Yarışmalarında il ikinciliği ve üçüncülüğü, Judo Yarışmalarındfa Erzurum ve Bölge birinciliği, Taekwondo Yarışmalarında İl birinciliği, Kız Öğrenciler arası Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmalarında İl birinciliği, Güreş Müsabakalarında il birinciliği, il ikinciliği ve il üçüncülüğü, Güreş Müsabakalarında bölge ikinciliği, Naturel Kızak Yarışmalarında İl ikinciliği. Futbol turnuvası il üçüncülüğü
Öğretmen :30
Öğrenci :454
Derslik :16
Atölye-İşlik :3
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :975
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08:30 - 15:00
Isınma
Doğalgaz ile merkezi kalorifer sistemi.
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce ve Arapça
Ulaşım
Şehir merkezinden yaya ulaşım yapılmamaktadır. Taşıtlı araçla ise ulaşım 10-15 dk.kardelen kart kullanarak G9, K3, K7, K7-A gibi araçlarla sağlanabilirken paralı dolmuşlarla da her 5 dk. bir ulaşım sağlanabilmektedir. Ulaşım gece 23:30 da sona ermektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuza öğrenci servisleriyle de ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Hilalkent 125.Yil İmam Hatip Ortaokulu 39 enlem ve 41 boylamda yer almaktadır. Rakımı deniz seviyesinden 1796 metredir. Semt/Mah olarak Kurtuluş Mahallesi ve Yakutiye İlçesine bağlıdır. Kurumun Adı Hilalkent 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu´dur. Adres Kurtuluş Mahallesi,Şehit Selami Aslan Sok. No:32, Posta kodu 25050, Telefon :0442 502 10 32 Faks:--- Hilalkent/ERZURUM
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Hilalkent 125.Yil İmam Hatip Ortaokulu 39 enlem ve 41 boylamda yer almaktadır. İl merkezine uzaklık 6 km dir.
Kontenjan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını veren okulumuzda 52 öğrencimiz LGS sınavına girmiştir. 2 öğrencimiz Fen Lisesine, 1 öğrencimiz Yakutiye Proje İmam Hatip Lisesine, 1 Öğrencimiz Erzurum Anadolu Lisesine, 1 öğrencimiz Erzurum Yakutiye Elektrik - Elektronik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 3 öğrencimiz Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinin Hafızlık Projesi bölümünü kazanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
% 16
Sportif Etkinlikler
Okul içi Satranç, Futbol, Yakartop, Dart Turnuvaları; Okullararası Futbol Müsabakalarına, Taekwondo Müsabakalarına, Judo Müsabakalarına, Güreş Müsabakalarına, Karate Müsabakalarına Katılım.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 ve TUBİTAK 2204 Projelerine katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
Evin Okula Yakınlaştırılması Projesi. ERBAP, OKU-YORUM.
Yazdır